2019. október 15.

Székesfehérvári iparosok a két világháború között


Harmadik programjához érkezik a „Fehérvári mesterek egykor és ma” nevet viselő rendezvénysorozat. Október 16-án, szerdán 16.30-tól a két világháború közötti fehérvári iparosok életét ismerhetik meg az érdeklődők a Fehérvári Civil Központban.

Székesfehérvár mindig is híres volt kisiparosairól. A szorgos mesteremberek nem csak szakmájukkal járultak hozzá a város életéhez: munkájuk mellett a város társadalmi és kulturális életében is fontos szerepet játszottak.

 


 

Asztalosok, cipészek, kovácsok, hentesek és számos egyéb szakma képviselői dolgoztak a megyeszékhelyen. Kik voltak ők, hol és hogyan éltek a mindennapokban? Milyen hirdetési lehetőségeik voltak? Ezekre a kérdésekre keresik a rendezvényen a válaszokat, melyeket az érdeklődők Váczi Márk történész-néprajzkutatótól hallhatnak majd. Az ingyenesen látogatható program október 16-án, szerdán 16.30-kor kezdődik a Fehérvári Civil Központban.

 


 

A „Fehérvári mesterek egykor és ma” programsorozat következő, negyedik rendezvénye október 30-án lesz. Akkor a fehérvári Havranek kőfaragó dinasztia történetét ismerhetik majd meg az érdeklődők.





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása