2019. november 7.

Akúcs Levente és Keszei Balázs kapta idén a város építészeti díját


Átadták a Schmidl Ferenc Építészeti Díjat szerdán a Hiemer-házban. Az elismerést ebben az esztendőben Akúcs Levente és Keszei Balázs építészek kapták, akik a Mártírok útján megvalósult Albacomp Innovációs Központ építészeti megformálásával és megvalósításával alkottak kimagaslót.

A város közgyűlése 2014-ben alapította meg a Schmidl Ferenc Építészeti Díjat azzal a céllal, hogy a város közössége kifejezze a megbecsülését azoknak az építészeknek, akik munkásságukkal hozzájárulnak Székesfehérvár építészeti kultúrájának magas színvonalú fenntartásához, illetve fejlődéséhez.

 


 

A Schmidl-díjat 2019-ben Székesfehérvár Közgyűlése Akúcs Levente és Keszei Balázs építészeknek adományozta megosztva, akik az Albacomp Innovációs Központ mértéktartó építészeti megformálásával, valamint annak magas színvonalú – részleteiben is elmélyült - megvalósításával alkottak kimagaslót. A díjazottak a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán végezték építészeti tanulmányaikat. Akúcs Levente 2003-ban diplomadíjjal, Keszei Balázs pedig 1999-ben.

 


 

A város főépítésze, Lantay Attila szakmai értékelésében kiemelte: a Mártírok útján álló épület nyugodt tömegével biztonságot, megbízhatóságot sugároz; korszerű anyagai, szerkezetei, a belső tér finomra hangolt fényei, szép üvegszerkezetei teszik nagyon mai, kortárs épületté.

 

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ez egy örök szerelem…”


„Holott náddal ringat, holott csobogással…”


„A világ működéséről és működtetéséről szóló közös tudás…”