2019. december 4.

Székesfehérváron tanácskoztak az ország főkertészei


„A klímaváltozásra adott válaszok a különböző szakterületeken” címmel rendezett konferenciát a Sóstón a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata. A tanácskozáson Fehérvár zöld fejlesztéseiről, a megfelelő fajták választásáról, növényvédelemről és a favizsgálat újdonságairól is szó esett.A főkertészek konferenciáján Barabits Elemér, az Alsótekeresi Faiskola ügyvezetője előadásában a sikeres fajtaválasztásról és a faültetésekről beszélt. A Magyar Faápolók Egyesületének alapító tagja, Ócsvári Gábor a favizsgálatok és a faápolás aktualitásairól tartott előadást, Ambrus Mária Zsófia, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara képviselője pedig a közterületi évelő növények alkalmazásáról szólt. A tanácskozáson emellett téma volt a közterületi növényvédelem is.

 


 

A konferencia résztvevőit Székesfehérvár nevében Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte. Mint bevezetőjében elmondta: tisztában kell lenni azzal, hogy annak a munkának az eredménye, amit ma a zöldfejlesztések terén elvégez a város, évtizedek múlva lesz igazán látható. „A múlt felelőtlenségéből fakadó hiányosságai és problémái mutattak rá, hogy a jövő, a jövőnk és a családunk jövője a közösségünk kezében van. Az eddigi feladatok és tapasztalatok azt mutatják, hogy a klímavédelem kapcsán az együttműködés, a közös gondolkodás és a cselekvés lehet a kulcs” – foglamazott az alpolgármester, aki beszélt az önkormányzati forrásból és önkormányzati kezdeményezésre indított beruházások közül a Sóstó-rehabilitációról, a köztéri parkok és terek megújításáról, a Virágos Magyarországért és a Fecskebarát Fehérvár programról, a kerékpáros közlekedésfejlesztésről, valamint az égetési tilalom bevezetéséről is.

 


 

A konferencián Székesfehérvár zöld beruházásait Bozai István városgondnok mutatta be, képekkel is szemléltetve a fejlesztéseket. Előadásában kitért a beruházások megtervezésének legfontosabb szempontjaira, valamint a működtetés során felmerülő újabb kérdésekre, újabb megoldások szükségességére is.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ez egy örök szerelem…”


„Holott náddal ringat, holott csobogással…”


„A világ működéséről és működtetéséről szóló közös tudás…”