2020. február 10.

Kezdődik az Arany János iskola felújítása


A héten kezdődőik az Arany János iskola felújítása - elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újul meg. Az Önkormányzat a teljes felújítást 600 millió forinttal támogatja, a tető- és homlokzatfelújítás összértéke bruttó 235 millió forint.

A felújítást másfél éves tervezési folyamat és a részletes műszaki felmérés előzte meg, és közbeszerzési eljárásban kiválasztották a kivitelezőz is: a munkát a Pretz-Mozaik Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. végzi el.

 


 

A homlokzat és tető felújítását követően a belső gépészeti, illetve villamoshálózati megújítása kezdődik majd el. A későbbiekben a rendelkezésre álló összegből a belső terekben is terveznek felújítást, többek között a mozgáskorlátozottakat szolgáló akadálymentesítést tervezik.

A város fejlesztései között különösen fontos beruházás kezdődik el az Arany János Iskolában, hiszen a gyógypedagógiai intézmény minőségi működése fontos a városban, mivel az intézmény a köznevelés egyik jelentős szereplője.

 


 

A beruházáshoz biztosított 600 millió forintról már akkor döntött a város, amikor még fenntartóként működött – az oktatás infrastruktúrájának a fejlesztésében azonban továbbra is szerepet vállal: az együttműködés az állam és az önkormányzat között hangsúlyosan fontos. A költségvetésből a felújításra szánt összeg a befolyt iparűzési adónak köszönhető.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása