2020. február 13.

Kívül-belül megújulhat a Kodály Iskola


Nyáron megkezdődhet a Kodály Zoltán Iskola belső felújítása, melyre 483 millió forint uniós forrást nyert a tankerület. Az intézmény külső rekonstrukcióját pedig a város önkormányzata vállalja, melyre – első lépésként - 30 millió forintot irányoztak elő az idei költségvetésben, melyről pénteken szavaz majd a város közgyűlése.

A Székesfehérvári Tankerületi Központ 483 millió forint európai uniós támogatást nyert a Kodály Zoltán Iskola infrastrukturális fejlesztésére.

 


 

A projekt tartalmazza szaktantermek létrehozását, az egyes művészeti ágak, tanszakok követelményei szerinti, az alapfokú művészetoktatás, a tehetséggondozás és fejlesztő foglalkozások biztosításához szükséges termek és a kapcsolódó infrastruktúra kialakítását. Ezen kívül a projekt részét képezi még a zöldfelületek és az iskolaudvar fejlesztése, a tornaterem teljes felújítása, sportudvar kialakítása, valamint az akadálymentesítés, energiahatékonysági beruházások és eszközbeszerzés. A projekttel kapcsolatos nyílt közbeszerzési eljárás folyamatban van. Várhatóan márciusban születik döntés, és nyáron megkezdődhet az iskola belső felújítása.

 


 

A város önkormányzata pedig a külső homlokzat teljes körű rekonstrukcióval járul hozzá az intézmény megújulásához – ezt egy sajtótájékoztatón mondta el Molnár Tamás, a terület önkormányzati képviselője.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása