2020. március 27.

Mesélő házak - hangzó utcai múzeum program készül Fehérváron


Belvárosi házak történetét gyűjti a „Szín-Tér” Egyesület legújabb projektjének megvalósításához. A jövő évre tervezett Mesélő házak program megvalósításában a fehérváriak segítségére is számítanak: köszönettel várják azokat a történeteket hangzó vagy írott anyag formájában, amelyek e sokat látott házak történetéről szólnak.

A koronavírus-járvány kapcsán hozott intézkedések miatt bezárta kapuit az Igéző. A "SZIN-TÉR” Egyesület és a Szabad Színház tagjai azonban nem tétlenkednek ebben az időszakban sem: történeteket gyűjtenek a belváros házairól, amelyek bizony sok mindent ”láttak és hallottak” az elmúlt évszázadokban.

 


 

A program célja olyan „élő utcai múzeum-hatású”, eddig – talán a világon is – egyedülálló audiovizuális térélmény fejlesztése, amelynek segítségével a városban élők, betelepülők, és a városba látogatók is érzékelhetik a történelmi históriákat rejtő házak „leheletét”. A létrejött tartalom egy létező okostelefonos épületfelismerő alkalmazással vehető igénybe bárki számára, ingyenesen.

 

 A történeteket, legendákat, helytörténeti érdekességeket a https://www.facebook.com/igezo/ oldalon keresztül, vagy az igezo2014@gmail.com  elektronikus postafiókba küldhetik, valamint írott formában a Basa u.1. szám alatti postaládába tehetik be.

 

(forrás: okkfehervar.hu, képek: facebook/Igéző)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása