2020. április 24.

Virágos Székesfehérvár – májusban osztják ki a növényeket


Május 14-től osztja ki a Városgondnokság a növényeket a Városgondnokság a Virágos Székesfehérvár program keretében. Az átvételhez időpontot kell foglalni, melyről a pályázók a megadott e-mail címen kapnak értesítést május elején. A lakók az Iparcikk piacon vehetik majd át a virágokat, az intézményeknek pedig kiszállítják a növényeket.

Évről-évre egyre több fehérvári lakó, közösség és intézmény kapcsolódik be a vonzóbb városkép kialakításába ingatlanja virágosításával. Az idén májusban kiosztásra kerülő növényekre még tavaly ősszel lehetett pályázni. Újdonságként nem csak egynyári virágokat, hanem a kukaketrecek befuttatására vadszőlőt is lehetett kérni. Muskátliból 45.020,egynyári virágokból 153.263, batátából 14.746 tő szerepel a kínálatban, emellé 1844 zsák komposztot is kapnak a pályázók. 

A növényeket a lakossági pályázók a palotavárosi Iparcikk I. piac területén vehetik majd át az általuk lefoglalt időpontban, május 14-től 28-ig. A növényekért csak személygépjárművel lehet érkezni. Időpontfoglaláskor meg kell adni az átvevő gépjárművének rendszámát a beazonosíthatóság miatt. A Városgondnokság arra kéri a pályázókat, hogy a lefoglalt időpontban pontosan érkezzenek

 Az osztás szabad téren zajlik majd a járványügyi előírások betartásával, minden városgondnoksági dolgozón megfelelő védőeszközök lesznek. Kialakítják a járművek ki- és behajtásának rendjét: az átadópontot csak nyitott csomagtartóval közelíthetik meg az autók, a növények átvételekor a vezető nem szállhat ki az autóból, a Városgondnokság munkatársai pakolják majd be a növényeket a csomagtartóba.

 A pályázók között 137 intézmény is volt, számukra a Városgondnokság szállítja ki a növényeket május 21-től.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Népművészet online


„Lépcső közé szorult világ…”


„Az űrhajózásban soha nem érzi úgy az ember, hogy mindent tud…”