2020. május 11.

A legvirágosabb balkonokat és kerteket keresik


Indul a Virágos Magyarország verseny – a Magyar Turisztikai Ügynökség május 15-e és július 1-je között várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket. A legjobb pályázatok benyújtói értékes kertészeti utalványt kapnak.Május 15-én indul a „Virágos balkonok, virágos kertek” elnevezésű, pályázat - a Magyar Turisztikai Ügynökség több mint hat héten át várja az előkertekről és erkélyekről készült fényképeket. A negyedszázadosnál is hosszabb múltra visszatekintő Virágos Magyarország verseny hazánk legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezése - amely idén, a járványügyi vészhelyzethez igazodva átalakul. A verseny huszonhét éves fennállása alatt még egyszer sem maradt el, így idén, a helyzethez alkalmazkodva is megrendezik - csak egy különleges formában.

 


 

Ebben az esztendőbe az önkormányzatok helyett az egyéni erőfeszítéseket ismerik el a szervezők: így kaphat díjat a legszebb balkonkert, a legvirágosabb előkert tulajdonosa. Az ötletgazdák bíznak abban, hogy az átalakult verseny a hazai díszkertész szakmának is támogatást nyújthat ebben a példa nélküli helyzetben.

Pályázni 2020. május 15-től lehet összesen hat darab balkonkerti vagy előkerti fotóval és egy legfeljebb négyszáz karakteres leírással, két kategóriában: „Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert”. A fotókat július 1-jéig várják a szervezők a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny honlapján.

 


 

A verseny fővédnöke Borbás Marcsi, a szakmai zsűri tagjai között pedig ott van Bálint György és számos más neves kertészeti szakember, akik kategóriánként az első három legvirágosabb balkont és előkertet díjazzák majd százötvenezer forintos kertészeti utalványokkal az augusztusi eredményhirdetésen. Ezen kívül hét-hét pályázatot százezer forint értékű kertészeti utalvánnyal jutalmaznak, továbbá egyedi, tematikus díjakat is kiosztanak a különleges pályaműveket beküldők között. A közönség is szavazhat kedvenceire, mindkét kategória három-három legnépszerűbb pályázata százezer forint értékű kertészeti utalványt nyer.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Népművészet online


„Lépcső közé szorult világ…”


„Az űrhajózásban soha nem érzi úgy az ember, hogy mindent tud…”