2017. november 28.

A reáltudományokat népszerűsítik


A STEM a reáltudományok többségének újabb keletű gyűjtőneve, amely a technológiai forradalom terén fontos tudományokra utal. A programhoz az Emerson Process Management Magyarország Kft. is csatlakozott. A programnyitón Bagoly Csaba ügyvezető igazgató elmondta: nagy öröm számukra, hogy tehetséges, nyitott, értelmes, okos fiatal szakemberek vannak náluk a duális képzés keretében.A vállalat hétfői rendezvényén fehérvári városvezetők, valamint az oktatási és felsőoktatási intézmények képviselői osztották meg tapasztalataikat arról, hogyan lehet a műszaki és természettudományos pályákat vonzóvá tenni a fiatalok számára. A STEM program legfontosabb célja, hogy a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé irányítsa a diákok érdeklődését. A program első szakaszában az Emerson együttműködik a Vörösmarty Mihály Általános Iskolával, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolával, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziummal, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusával, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával és a dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnáziummal. A projekt keretében a diákok részletesen megismerkednek a cég működésével és karrierlehetőségeivel.
Bagoly Csaba, az Emerson Process Management Magyarország Kft ügyvezető igazgatója a rendezvényen elmondta: a duális képzés keretében az Óbudai Egyetemmel és a Corvinus Egyetemmel dolgoznak együtt, és nagy öröm számukra, hogy tehetséges fiatalok, nyitott, értelmes, okos fiatal szakemberek vannak náluk. „Azt kérjük tőlük, hogy ne is menjenek a hagyományos gyártás közelébe és ne szűkítsék le a tudatukat és a fantáziájukat a hagyományos technológiák vizsgálatával. Kapnak egy 3D nyomtatót, hozzá cad cam szoftvereket és egy robotkart. Megadjuk nekik a lehetőséget, hogy kinyithassák a szellemüket és tervezzenek. Ezt a hozzánk érkező fiatalok komolyan is veszik és folyamatosan újabbnál újabb ötletekkel állnak elő. Olyan megoldásokat hoznak elő, melyekre mi, akik már húsz éve vagyunk napi kapcsolatban a hagyományos hegesztési, forgácsolási technológiákkal, nem is gondoltunk” – mondta Bagoly Csaba. Hozzátette: a cégnél már a napi gyártásban használnak több olyan készüléket, amit a diákok terveztek és több lépésen keresztül tökéletesítettek.
Az Emerson STEM-programja kettős célt szolgál: egyrészt a cég a saját dolgozói körében növelni kívánja a nők diverzitását mentorálással és tréningek szervezésével, másrészt együttműködést kezdeményeznek az általános és középiskolákkal, gimnáziumokkal és felsőoktatási intézményekkel, hogy megismertessék a diákokat az Emersonnal, és támogassa az iskolákat a STEM program keretében.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)

 


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Nem körülöttünk forog a világmindenség


Lábadozik a parlagi sas


„Csókunkból is dalok születtek, és a dalokból új csókos csodák…”