2017. december 8.

Turizmus és vendéglátás alapszak indul Fehérváron


Új alapképzési szak indul szeptembertől a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. A Turizmus és vendéglátás alapszak nappali képzésben és duális formában lesz elérhető a hallgatók számára.Bővíti székesfehérvári képzési kínálatát a Budapesti Corvinus Egyetem. A 2018-19-es tanévtől Turizmus és vendéglátás alapszak nappali képzésben, duális formában lesz elérhető a Székesfehérvári Campus hallgatóinak. A szakról és a duális forma előnyeiről csütörtökön a Városháza Dísztermében tájékoztatták a leendő együttműködőket. A Székesfehérvár Önkormányzata és a Corvinus Egyetem közös szervezésű partnertalálkozóján a turizmusban, vendéglátásban, valamint a rendezvényszervezésben tevékenykedő cégek, szakemberek vettek részt.
A rendezvényen elhangzott: Pesttől eltérően Székesfehérváron duális formában lesz elérhető a turizmus és vendéglátás szak, ami tovább erősíti a város vezető szerepét a duális képzésekben. A Corvinus Egyetemről és fehérvári tapasztalataikról, terveikről Dr. András Krisztina, a Székesfehérvári Campus rektori megbízottja tájékoztatta a partnereket, majd Dr. Sziva Ivett, a Turizmus és vendéglátás alapszak felelőse mutatta be a szakot, amelynek kiemelt fókuszai a rendezvényszervezés, a projektszemlélet és a gyakorlati megközelítés.
A duális képzésben résztvevő hallgatók heti három, összesen évi száztíz napot töltenek el a partnereknél, ahol valós munkakörülmények között szerezhetnek tapasztalatot, és az egyetem épületén belüli képzés során is nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlatorientált projektmunkákra. Az egyetem és a partnerek rugalmasan, közösen alakítják ki az oktatás és a munka egyensúlyát.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)

 


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Nem körülöttünk forog a világmindenség


Lábadozik a parlagi sas


„Csókunkból is dalok születtek, és a dalokból új csókos csodák…”