2018. február 1.

Fejlesztések kezdődnek a csalai hulladékkezelő telepen


A Depónia Kft. hulladékkezelőjében hamarosan újabb fejlesztések indulnak. Bővülnek a létesítmények, fejlesztik a szelektív gyűjtést, és várhatóan másfél év múlva kiköltözik Csalára a Sörház térről a szolgáltató.



Nemrégiben újult meg a Depónia Nonprofit Kft. arculata: a cég új logóval, a „Közösen egy zöld úton...” szlogennel, friss megjelenéssel segít a környezettudatos szemlélet és az információk megosztásában. Az elkövetkező időben újabb fejlesztések várhatóak: a Depónia Nonprofit Kft. székhelye és irodái várhatóan másfél év múlva kiköltöznek a Székesfehérvár-Csala Pénzverővölgyben található telephelyre, mivel a Sörház téri állomást kinőtte a cég.




A csalai telepen 40-45 fő dolgozik: Székesfehérvár és még két székesfehérvárnyi lakos hulladékát kezelik a telepen. Éves szinten vegyes hulladékból körülbelül hatvanezer tonna, zöld hulladékból tízezer tonna, szelektíven gyűjtött lakossági hulladékból 6700 tonna érkezik a Pénzverő völgybe.




Jelenleg dolgoznak az európai támogatású KDV projekt tervezésén és a kapcsolódó közbeszerzéseken: ötszáz ezer embert érintő, tizenöt milliárd forint értékű programról van szó, aminek a fele fogja Székesfehérvárt szolgálni létesítményekkel, gépekkel. Emellett a teljes szolgáltatási területre kiterjesztik a kétkukás rendszert, ami óriási fejlődést jelent a szelektív gyűjtésben. A Depónia Csalára költözése is szorosan összekapcsolódik ezzel a projekttel.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)

 


LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása