2018. március 21.

A fehérvári fogyasztókért


Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi cégeket, melyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes, etikus piaci magatartást. Idén a Diófa Étterem, a B Dekor Stúdió és az Aranyalma Cukrászda kapta az elismerést.



A Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra, idén is Székesfehérváron tevékenykedő egyéni és társas vállalkozásokat, nonprofit szervezeteket lehetett jelölni. Közülük választotta ki az alapítvány azt a kereskedőt, üzletet illetve gyártót, akit érdemesnek tartott az etikus és felelősségteljes piaci magatartása alapján az elismerésre. A díjat három kategóriában adományozták. Gyártás kategóriában MÉZES VARÁZS Kft, Aranyalma Cukrászda, szolgáltatás kategóriában a B Dekor Studió, kereskedelem kategóriában a Lucullus 3 Kft., Diófa Étterem kapta az elismerést.




Kedden Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért elnöke, és Domokos Tamás kuratóriumi tag közösen méltatták a díjazottakat a Fehérvári Civil Központban.

A díjat a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett (kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal).

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása