2018. április 12.

Harmadik alkalommal rendezik meg a Szakmák Éjszakáját


A Székesfehérvári Szakképzési Centrum immár harmadik alkalommal csatlakozik a Szakmák Éjszakája országos kezdeményezéshez. Székesfehérváron és Móron tíz iskolájával együttműködve hetvenhét különböző programmal készülnek, és mutatkoznak be a lehető legszélesebb körben, szinte minden szakmára kiterjedően. A péntek délutáni megnyitó után az iskolák 18 órától várják az érdeklődőket.„Sokféle éjszaka van, múzeumok, kutatók éjszakája. Miben különbözik ettől a Szakmák Éjszakája? Sokban: mert mi nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél sokkal többet: a jövődet, lehetséges életutakat kínálunk. Most egy éjszaka alatt végigjárhatod a szakképző iskolákat, a velük együttműködő sikercégek máskor rejtett világát, feltárhatod a menő szakemberek titkait, megnézheted, melyik foglalkozás mit takar, játssz végig akár ezer pályát néhány óra alatt! Lehet, hogy a jövőd itt, ezen az éjszakán kezdődik” – így fogalmazták meg célkitűzéseiket a Szakmák Éjszakája programsorozat szervezői.

 


 

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum idén összesen tíi székesfehérvári és móri iskolával együttműködve, hetvenhét különböző programmal készül a szakképzést népszerűsítő eseményre. A nyitórendezvény április 13-án, pénteken 13 órakor kezdődik a Városház téren, háromszáz diák műsorával. A 18.00 órai iskolai kapunyitást követően a Szakképzési Centrum tagintézményeiben nemcsak tájékoztatást kapnak az érdeklődők, hanem a gyakorlatban, különböző feladatok, munkafolyamatok során ki is próbálhatják az ott megtalálható szakmákat.

 


 

A tapasztalatok alapján Székesfehérváron több ezren látogatták a Szakmák Éjszakája programjait. A szervezők ezúttal is szeretettel várják a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, szüleiket és tanáraikat.

 

(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Mit olvasnak a legtöbben?


Amikor fogyatkozó szuper-vér-farkashold volt az égen


„Negyven napig nevetek, S fársángolok véletek…”