2018. május 24.

Ipar Nap az Óbudai Egyetemen


Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá az Óbudai Egyetem Ipar Napján az Alba Regia Műszaki Kar és az Arconic-Köfém. A szakmai napon elsősorban az ipar 4.0-hoz kapcsolódó olyan témák kerültek szóba, mint a robotika vagy a gyártásautomatizálás.

 


Ipari Nyílt napokat az ipari vásárok mintájára kezdtek el szervezni az egyetemek. A fehérvári ipari nyílt nap azonban egy kicsit más, hiszen ha valahol, akkor Székesfehérváron nem kell „eladni” az Óbudai Egyetemet. Fehérváron a valós piaci igények támasztotta kihívásokra kíván az egyetem jó válaszokat adni – amit megkönnyít, hogy a helyi gazdaság, az önkormányzat és az egyetem közötti kapcsolat példaértékű, nem csak magyar, hanem európai viszonylatban is.

 


 

Idén 10-12 százalékkal nőtt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára jelentkező halllgatók száma, ami azt is mutatja, hogy az összefogás által egyre több fiatalt vonz a város felsőoktatása. Ennek keretében a cégek nemcsak a duális képzési formában nyújtanak segítséget, hanem az önkormányzat támogatását is ezek a vállalatok termelték ki, adóforintok formájában.

 


 

Az Arconic-Köfém Kft. ás az Óbudai Egyetem kapcsolata még 1994-ben kezdődött, és a duális képzés terén vált egyre szorosabbá az együttműködés, melynek három alappillére a duális képzés, a projektfeladatok megvalósítása és az Arconic Alapítvány. Az Arconic komoly fejlesztésekbe kezdett idén Fehérváron, amire a finanszírozás rendelkezésre áll, de jóval több mint kétszáz szakemberre van szüksége a vállalatnak, akik képzésében nagyon fontos az egyetem. Az egyetem új robotika laboratóriuma nem csak a diákok oktatását fogja segíteni, hanem a jelenlegi szakemberek továbbképzésére is szolgál majd. Az egyetemmel aláírt együttműködés célja, hogy az Ipar 4.0-hoz még hatékonyabb legyen az Arconic.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Kalandozások Fejér megyében - Adony


Csak egy kis kóstoló a nyárból


Parlagfű: fontos változás a jogszabályban