2018. október 26.

Befejezte munkáját a Székesfehérvári Foglalkoztatási Fórum


2016-ban, egy nyertes pályázatnak köszönhetően jött létre a munkáját most befejező Székesfehérvári Foglalkoztatási Fórum. Az együttműködési partnerség célja az volt, hogy Székesfehérvár és járása területén segítse a helyi foglalkoztatás helyzetét. A projekt 285 millió Ft-os uniós forrásból valósult meg.

Az elmúlt két éves időszakban a Foglalkoztatási Fórum feladata volt a térség gazdasági szereplőinek igényeihez igazodva, a hiányszakmákban elhelyezkedni tudó szakemberek képzése, valamint a hátrányos helyzetű, illetve nyilvántartott álláskeresők munkaerőpiacra való visszaterelése.

 

Mivel Székesfehérvár saját humánerőforrásait meghaladó mértékben igényel munkaerőt, továbbá a város vonzáskörzetében élők nagy hányada jár be a megyeszékhelyre dolgozni, a program egyik célja volt a munkaerő-kereslet és -kínálat közötti különbségek kiegyenlítése - vagyis a hiányszakmák feltöltése, a munkakeresők elhelyezkedésének segítése és a hátrányos helyzetben levő munkakeresők támogatása. 

A Foglalkoztatási Fórum figyelme az alábbi célcsoportokra irányult: alacsony iskolai végzettségűek, közfoglalkoztatottak, 25 év alatti fiatalok, 30 év alatti pályakezdő álláskeresők, 50 éven felüliek, foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők, GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, gyermeküket egyedül nevelők, megváltozott munkaképességűek, roma nemzetiséghez tartozó személyek, tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek. Összesen 211 főnek segítették az elhelyezkedését a program során.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is


Ember az embertelenségben