2018. november 6.

Az építőmérnöki hivatás kiemelkedő alkotásai Székesfehérváron


A Magyar Mérnöki Kamara a 200 éves építőmérnök szakma népszerűsítésére rendezvénysorozatot indított. A program egyik leglátványosabb eleme az Építőmérnök200 plakátkiállítás, amely a szakma legkiemelkedőbb hazai alkotásait hivatott bemutatni.A Városház téren 36 tablón keresztül ismerhetjük meg az utóbbi évek magyar mérnöki alkotásait – a tárlat apropója, hogy 200 éve alakult meg az angol Építőmérnökök Társasága. Az építőmérnökök felelőssége talán a legnagyobb a mérnöki tevékenységek közül, hiszen kisebb mérnöki hibák is emberéletet követelhetnek, jelentős gazdasági, környezeti károkhoz vezethetnek. Tevékenységük leginkább befolyásolja a természetet, mely mellett fontos szerepük van a természeti vagy ember által okozott katasztrófák elhárításában is.

 


 

A Magyar Mérnöki Kamara kiállítása a mérnöki hivatás fontosságára is felhívja a figyelmet, mely nélkül sem a városfejlesztés, sem pedig a városüzemeltetés nem képzelhető el. A kiállítás azok előtt is tiszteleg, akik a mindennapokban a mérnöki hivatást végzik – hiszen ritkán esik rájuk a figyelem, ha valami működik, ha azonban valami hiba történik, akkor persze rögtön érkeznek a kérdések.

 


 

Sokunk számára természetes az, hogy folyik a víz a csapból, kényelmesen működtethetjük elektromos berendezéseinket, természetesnek vesszük az épített környezetet, az utakat vagy akár a csapadékvíz elvezetést. Nem foglalkoztat minket, hogy az energia honnan és milyen hosszú vezetékeken érkezik a háztartásokba - pedig mindez építőmérnökök tucatjai munkájának eredménye. A kiállítás csak egy kis szeletét mutatja be a mérnöki hivatás szépségeinek, de fiataloknak és idősebbeknek egyaránt érdekes lehet a kiállított több mint harminc színes tabló.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Csinálj akármit, ami működik számodra…”


Kalandozások Fejér megyében - Adony


Csak egy kis kóstoló a nyárból