2018. december 13.

Fejlesztések a Depóniánál


Komoly fejlesztéseket valósít meg a következő két évben a Depónia. Új, korszerű szelektív válogató épül Székesfehérváron, de lesznek új kukásautók, hulladékudvarok és egy vegyeshulladék válogató is.

Steigerwald Tibor, a Depónia ügyvezetője elmondta: komoly fejlesztések valósulhatnak meg a következő két évben egy 15 milliárd forintos projektnek köszönhetően. Ebből az összegből 7-7,5 milliárd forintos beruházás valósul meg Székesfehérváron, ahol a jelenlegi hulladékválogató helyett egy sokkal korszerűbb, már első sorban gépi úton történő válogatást biztosító szelektív válogató épül. Ennek köszönhetően a jelenlegi hétezer tonna helyett várhatóan húszezer tonna szelektív hulladékot tudnak majd feldolgozni.



 

Ezen kívül lesz egy vegyeshulladék válogató is, amivel az összes beérkező hulladékot válogatják majd, aminek jelentős részét energia előállítására használják fel.



 

Új autók is lesznek: a 32 darab új gépjárműből 22 kukásautó lesz. Mindezek mellett a Depónia teljes szolgáltatási területén megvalósul a kétkukás rendszer, és négy új hulladékudvar is épül majd – ezek közül az egyik Székesfehérváron, az Újváralja soron.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása