2019. január 7.

Új gázkazánok a Szedreskerti fűtőműben


Három darab új, korszerű, kondenzációs gázkazán működik a Szedreskerti fűtőműben. A beruházással közel félmilliárd forintos fejlesztés valósult meg két ütemben, mellyel 70 tonna szén-dioxidkibocsátás-csökkenést lehet elérni.

„Régi vágyunk valósult meg azzal, hogy az 1972-ben épült kazánokat helyettesítve új, hasonló kapacitású, de korszerű kazánokat létesítettünk itt, Szedreskerten – mondta el Szauter Ákos, a Széphő Zrt. vezérigazgatója.



 

A létrejött fejlesztés a város teljes kapacitásának 15-20%-át jelenti: innen fogják ellátni az északi rész távhőellátását, ami új feladatot jelent a Széphőnek az ellátás üzemeltetésében, miközben a távvezetéki veszteség is csökkent. Újabb lépés lesz majd a Bakony utcai fejlesztés, aminek révén 365 napos, folyamatos szolgáltatást tudnak biztosítani - a karbantartások idején is.



 

„70 tonna szén-dioxidkibocsátás-csökkentést lehet ezzel a fejlesztéssel elérni: egy nagyon fontos környezetvédelmi cél mellett egy nagyon fontos üzemeltetési cél valósult meg, az új technológia pedig biztonságot is jelent” – mondta el a Szedreskerten megvalósult, közel fél milliárd forintos fejlesztés kapcsán Székesfehérvár polgármestere.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása