2019. január 30.

Változások a Corvinuson – 2020-tól már nem lesznek államilag finanszírozott helyek


Kerekasztal-beszélgetést szervezetek kedden délután a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. Az eseményen a város és az egyetem vezetői számoltak be a hallgatóságnak a megyeszékhely felsőoktatásáról, az egyetem fejlődéséről és a helyben nyújtott lehetőségekről.

A felsőoktatási intézmény általános rektorhelyettese, Dr. Szántó Zoltán elmondta, hogy a 2018-as esztendő mérföldkő volt a Budapesti Corvinus Egyetem történetében. Megszületett ugyanis az a kormányhatározat, amely reális időtávon belül lehetővé teszi a folyamatos fejlődést, a megújulást.  A „Corvinus 2030” stratégia célja, hogy az egyetem a gazdaság- és társadalomtudományi területen Közép-Európa vezető intézményeként a világ legjobb 200, és Európa legjobb 100 egyeteme közé kerüljön. Jelenleg 16 százalék a külföldi hallgatók aránya, reményeik szerint hamarosan Székesfehérváron is elindíthatják az angol nyelvű oktatási programot.



 

Komoly változás lesz, hogy a Corvinus Egyetem kikerül az állami fenntartású intézmények közül. 2019. július 1-től egy az állam által létrehozott alapítvány gyakorolja majd az intézmény fenntartói jogait. A 2019-es felvételi eljárás a megszokott módon történik majd, 2020-tól azonban már nem hirdetnek állami ösztöndíjas helyeket. Ennek kiváltására létrehozzák a Corvinus Ösztöndíjprogramot, amely az alapítvány vagyonának hozamaiból továbbra is biztosítja a térítésmentes képzést kiválósági vagy rászorultsági alapon.



 

A Székesfehérvári Campus „B” épületének beruházási munkáiról Horváth Béla, a campus igazgatója beszélt. Mint elmondta, a közel 2.000 négyzetméteres épületben elsősorban oktatási tereket hoznak létre, emellett lesz egy jól felszerelt könyvtár és egy olvasószoba. Kialakítanak egy exkluzív konferenciatermet és labort, továbbá egy filmfelvételek készítésére alkalmas stúdiót is. Az Európai Unió által támogatott, közel másfél milliárd forintos beruházás 2018. januárjában kezdődött el és 2019. május második felére fejeződik be.

 

(forrás: okkfehervar.hu)




LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása