2019. június 19.

Elkészült a Corvinus B épülete


Szeptembertől birtokba vehetik a diákok a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának B épületét. A beruházás során az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukción esett át. A közel kétezer négyzetméteres épület öt előadóteremnek, több konferenciateremnek, labornak és a campus könyvtárának is helyet ad.

 

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében 1,475 milliárd forint támogatást nyert el a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának infrastrukturális fejlesztése és tudásközpontjának kialakítása. Az épület teljes gépészeti és esztétikai rekonstrukción esett át, szem előtt tartva mind a kor kihívásait, mind a környezetvédelmi és energiatakarékossági elvárásokat. Az általános oktatási célú tantermeken kívül egy százhatvan fős, két nyolcvan fős előadótermet, több konferenciatermet és konzultációs szobát alakítottak ki. A tetőtér ad otthont a campus könyvtárának. Szintén itt kapott helyet az EFOP 3.4.3 pályázati forrásból kialakított többcélú labor és konferencia terem.

 


 

A beruházás alapkövét 2018 máriusában tették le – mostanra pedig egy modern oktatási központ jött létre, amire nagy szükség is van, hiszen az A épületet már megtelt hallgatókkal és 2019 szeptemberétől egy újabb évfolyam vár arra, hogy megkezdje tanulmányait az egyetemen.

 


 

Nehéz feladatot vállalt a kivitelező, hiszen egy régi, patinás, de nagyon rossz állapotban lévő épületet kellett újjávarázsolnia a XXI. századi igényeknek megfelelően, megőrizve annak értékeit. A város felsőoktatási történetét tekintve ez az egyik legnagyobb egyetemi fejlesztés. A beruházás kapcsán az önkormányzat vállalta a parkosítást és a parkolóhelyek kialakítását és elkezdődött a campushoz kapcsolódó sportcsarnok és kollégium építése is.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ez az én utam” – Sikeres nők, 2. rész


Ennyit a teljes kiőrlésről…


A gyerekek kíváncsiságára kell építeni