2019. augusztus 7.

Megújuló energia


A Videoton Holding Zrt. naperőműve – sikeres próbatermelést követően - 2019. augusztus elején megkezdte üzemszerű működését, becsatlakozva ezzel a vállalatcsoport hatékony energiafelhasználási, energiahatékonysági és környezettudatos irányítási rendszerébe.

A Videoton Holding Zrt. vállalatcsoportja törekszik a környezettudatos működésre, a megújuló energiaforrások helyi alkalmazására. Emellett számottevő tőkével és szabad területtel rendelkezik, amelynek törekszik szinergikus, a cég működésével harmonizáló befektetésére. 

Jelentős energia felhasználóként régóta tanulmányozzák a napenergia hasznosítását, hiszen elektronikai cégként technológiailag a legmagasabb kategóriába tartoznak. Üzemeik megkövetelik a klimatizálást, a hőmérséklet és a páratartalom szabályzást. Éppen ezért a technológiai átállás viszonylag kezdeti időszakában a cégcsoport bátor lépésre szánta el magát és saját erőből, egyéb pályázati források bevonása nélkül megvalósította a város első naperőművét.

 

Sinkó Ottó, a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója elmondta, a beruházás megvalósításánál fontos szempont volt, hogy a napenergia termelése akkor van napi csúcsán, amikor az üzemeknek – országos és helyi szinten is – a legnagyobb szükségük van rá, így a napelemparknak a vállalatra nézve önmagában szinergikus hatása van. „A napelemparkok jelentős területet igényelnek. Cégünk eddig, a jövőbeni esetleges bővítések reményében bizonyos szabad területeket tartalékolt. A munkaerőpiac kimerülése ezeket a terület-tartalékolásokat jórészt okafogyottá tette, így összességben kézenfekvő, hogy ezeket napelem park formájában is hasznosítsuk.” – emelte ki a cégvezető, aki hozzátette, a Videoton mindig konzervatív, óvatos módon közelíti meg a számára új működési területeket. Ezért úgy döntöttek, hogy első lépésként egy kisebb pilotprojektet indítanak, ezen keresztül megismerve a napelempark működési környezetét: első lépéseként épült meg a jelenlegi 500 kW-os napelempark, a Videoton Ipari Park egy eddig kihasználatlan, 1,5 hektáros területét igénybe véve.

 

(forrás: okkehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Kalandozások Fejér megyében - Sárkeresztes


Gina költője


Kitartani mindhalálig