2019. október 24.

Hívatlan csatornatisztítók


Időről időre megjelennek Székesfehérváron - de a megye más településén is - olyan „vállalkozók”, akik akár a FEJÉRVÍZ Zrt-re, vagy a vízműre hivatkozva ajánlatot tesznek a házi szennyvíz csatornarendszer kitisztítására. Éppen ezért a FEJÉRVÍZ Zrt. felhívja a figyelmet, hogy nem vállalja házi csatornarendszerek tisztítását, mivel a cég feladata a közterületen lévő szennyvízcsatornák üzemeltetése és tisztítása.

Kérik felhasználóikat, legyenek óvatosak, és minden esetben kérjék, hogy a szolgáltatást illetők igazolják magukat. A csalók által megcélzott helyek többnyire intézmények, boltok, kisvállalkozások telephelyei, olyanok, ahol az ajánlkozók remélhetik, van a kasszában készpénz, amit meg lehet szerezni.

Így volt ez most is - október harmadik hetében - Székesfehérváron, a Berényi utcában, ahol újra megjelentek a hívatlan csatornatisztítók. A történet úgy kezdődik, hogy közlik, szeretnék ellenőrizni, ki kell-e a szennyvízcsatornát tisztítani, majd rögtön alá akarnak íratni egy megrendelőt.

 


 

A munkát, amire nincs is szükség, elvégzik - vagy úgy tesznek mintha elvégeznék -, és kiállítják a számlát összességében akár több tízezer forintról, végül kérik a pénzt. A dolog nehezen támadható, hiszen a fogyasztó előzetesen aláírt egy megrendelőt.

A FEJÉRVÍZ ZRt. hangsúlyozza: nem adott, és nem is szándékozik adni megbízást semmilyen vállalkozásnak házi csatornarendszerek tisztítására - így minden hivatkozás, vagy utalás hamis. Ha a FEJÉRVÍZ Zrt. alkalmazottai bármilyen okból (ellenőrzés, leolvasás mérőcsere) felkeresik felhasználóikat, kötelesek fényképes kitűzőt viselni, mindig FEJÉRVÍZ feliratú munkaruhát hordani, és ha gépkocsival mennek, azon is olvasható a FEJÉRVÍZ felirat.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Hasznos – de nem ezért született…


„Mindenki híres lesz egy negyedórára…”


Programok – mi megy, mi marad?