2019. november 12.

Amikor az ipar segíti az oktatást


Az Arconic Alapítvány a Science, Technology, Engineering and Math az-az a STEM program keretében újabb huszonötezer dollár támogatásban részesítette a természettudományos, műszaki és mérnöki pályák felé érdeklődő fehérvári fiatalokat. A Vörösmarty, a Váci, az Árpád és a Széchenyi középiskolák diákjai vehetnek részt olyan programokon, melyek során megismerhetik az ipari környezetet és hasznosítható tudásra tehetnek szert.



Az Arconic Alapítvány támogatásából megvalósuló Arconic STEM Szaki Szakkör nyitórendezvényét a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának új előadótermében tartották. A Székesfehérvári Szakképzési Centrum 25 ezer dollárt, több mint hét és fél millió forintot nyert az ARCONIC Alapítványnál benyújtott pályázat során a STEM Szaki Szakkör-i tevékenységéhez, amely 20 héten keresztül valósul meg és többféle szakmai programokat is tartalmaz.




A program középpontjában a STEM gondolkodásmód megismertetése, elmélyítése és fejlesztése a cél. A fiatalok betekintést kaphatnak az adott területeken folyó tevékenységekbe, illetve élményeket szerezhetnek, amelyek segíthetik érdeklődésüket felkelteni a természettudományos pályák irányába.

A vállalat évek óta segít olyan programokat, melyek nagy lehetőséget biztosítanak Székesfehérvárnak. Szeretnék minél több fiatal érdeklődését felkelteni a STEM irányába, hiszen fontos, hogy magas szinten tanulják a fiatalok a reál tárgyakat.

Az Arconic évek óta támogatja, hogy a diákok minél jobban megismerjék az ipari környezetet és hasznosítható tudásra tegyenek szert. A Váci Mihály Ipari Szakképző Iskolában már 2011 óta az Alcoa, majd az Arconic Alapítvány támogatja az alumíniumipari képzést, hogy a diákok minél jobban megismerhessék az alumíniumipari technológiákat. A mostani pályázatban a Vörösmarty, a Váci, az Árpád és a Széchenyi középiskolák vesznek részt.




A projekttel szeretnék megerősíteni a már érdeklődő tanulókat, közvetlenül megismertetni velük a műszaki területet, azon belül a fémipar, illetve az alumíniumipar munkaterületeit, lehetőségeit, valamint növelni kívánják a tanulók elkötelezettségét a műszaki tudományágak felé. Az Arconicnak ugyanis fontos, hogy minél több fiatal maradjon Magyarországon, ezen belül Székesfehérváron - hiszen ma már itthon is ugyanolyan jó vállalati kultúrában lehet dolgozni, mint más országokban.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása