2019. november 27.

A piac konyhája


Székesfehérváron rendezi A piac konyhája című konferenciát a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) és a Magyar Konyha magazin. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő szakmai találkozó célja: megteremteni a párbeszéd és a kapcsolatteremtés lehetőségét a minőségi termékeket előállító magyar termelők és a legjobb szakácsok, vendéglősök között.

A fővároson kívül első ízben megrendezett konferencia fő témái a fenntarthatóság-regionalitás-márkaépítés, a klíma és konyha, valamint a klímaváltozás gasztronómiára gyakorolt hatásai lesznek.

 


 

A Magyar Konyha magazin a maga 43 évével Közép-Európa legrégebbi gasztronómiai magazinja. A jelenlegi szerkesztőség éppen tíz éve vette át a lapot, céljuk pedig azóta is a modern magyar konyha és a minőségi magyar termékek és termelők bemutatása. A SVÉT-tel közösen harmadik alkalommal rendezik meg A piac konyhája című konferenciát, amellyel a minőségi termékeket előállító termelők és a legjobb szakácsok, vendéglősök közötti párbeszédet, valamint a kapcsolatteremtés lehetőségét szeretnék elősegíteni.

A szakmai nap keretében nemcsak előadásokat, hanem vásárt is rendeznek, ahol bemutatkozhatnak olyan termelők, akik komoly kapcsolatot építettek már ki éttermekkel, beszállítókká váltak. A cél, hogy megvalósuljon a termékek ideális útja a termelőtől az éttermekig, hogy a hazai alapanyagok állandóan jelen legyenek az étlapokon, és hogy találkozzon a kereslet és a kínálat.

 


 

A fehérvári konferencia több témakört érint. A szerveők fontosnak tartják, hogy szóba kerüljön a gasztronómia és a klíma kapcsolata – a témáról dr. Kun Ádám evolúcióbiológus, ökológus tart előadást. Szári Zsolt, a Balatoni Halgazdaság igazgatója a balatoni halászat fenntarthatóságáról, a vízgyűjtő területek kihasználásáról, a fenntartható takarmányozásról beszél majd, a gasztronómia területének egyik legismertebb látványtervezője, Ipacs Géza pedig a márkaépítés kihívásait tekinti át. Érdekes előadásnak ígérkezik Willmann Fábián, Németországból Magyarországra költözött kereskedőé is, aki egy delikatesz boltot működtet, közösséget épít, és folyamatosan kapcsolatban van az ország legjobb termelőivel.

A konferencia ingyenesen látogatható, de előzetes regisztrációhoz kötött. A szervezők a jelentkezést a bago.zsofia.svet@gmail.com címe várják.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Hasznos – de nem ezért született…


„Mindenki híres lesz egy negyedórára…”


Programok – mi megy, mi marad?