2019. december 6.

„Aki a földdel foglalkozik, annak kincs van a birtokában”


Székesfehérváron tartotta „A piac konyhája” című konferenciáját a Stílusos Vidéki Éttermiséggel (SVÉT) a Magyar Konyha magazin. A harmadik alkalommal megrendezett szakmai találkozó célja ezúttal sem volt kevesebb, mint megteremteni a párbeszéd és a kapcsolatteremtés lehetőségét a minőségi termékeket előállító magyar termelők és a legjobb szakácsok, vendéglősök között.

A Magyar Konyha magazin a maga 43 évével Közép-Európa legrégebbi gasztronómiai magazinja. A jelenlegi szerkesztőség 10 éve vette át a lapot, céljuk pedig azóta is a modern magyar konyha és a minőségi magyar termékek és termelők bemutatása. A SVÉT-tel közösen harmadik alkalommal rendezték meg „A piac konyhája” elnevezésű konferenciát. A szakmai nap célja, hogy megvalósuljon a termékek ideális útja a termelőtől az éttermekig, illetve hogy a hazai alapanyagok állandóan jelen legyenek az étlapokon, találkozzon a kereslet és a kínálat. 

A rendezvény megnyitóján Lévai Anikó, a Magyar Konyha magazin szerkesztőbizottságának elnöke köszöntötte elsőként a konferencia résztvevőit. „Jól látszik, hogy napjaink városi embere menekül a hétvégén a természetbe, hiszen itt leli a feltöltődést. Meggyőződésem: aki a földdel foglalkozik, annak kincs van a birtokában, aki tudja, hogy hogyan neveljen életet a földből, annak kezében olyan tudás van, amely a túlélés záloga. A mai konferencia nem csak a gasztronómia kényelmes témáiról szól, mint az ízharmónia vagy a tökéletes alapanyag, hanem érinti a szakterület kényes témáit is, mint a fenntartható fejlődés és klímavédelem, vagy éppen a regionalitás” – mondta el Lévai Anikó.   

A Magyar Konyha magazin 2013 óta adja át minden évben Termelői Díjait, amelyeket az idei évben Pózer István és Márkus Erika, a Csurgódombi Sajtkonyha vezetői, Varga Sándor és Szilvia, az Élő Bolygó Alapítvány vezetői, valamint Fekete Zsóka, a Mangalica Farm vezetője vehettek át Lévai Anikótól, valamint Vinkó Józseftől, a Magyar Konyha magazin főszerkesztőjétől.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Hasznos – de nem ezért született…


„Mindenki híres lesz egy negyedórára…”


Programok – mi megy, mi marad?