2020. február 11.

Pénteken tárgyalja Székesfehérvár közgyűlése a város költségvetését


Hétfőn adta át Székesfehérvár polgármestere a város 2020. évi költségvetésének előterjesztését Fehérvár jegyzőnek. A költségvetés 25,8 milliárd forint saját bevétellel számol, amiből 20,1 milliárd forint az iparűzési adóból származó bevétel. Fejlesztésekre közel 33 milliárd forintot tervez az önkormányzat.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester és dr. Bóka Viktor jegyző aláírásukkal hitelesítették Székesfehérvár 2020. évi költségvetésének előterjesztését, majd a polgármester átadta a dokumentumot a jegyzőnek.

 


 

Bevételek

Az önkormányzat összbevétele 67, 4 milliárd forint. A költségvetés 25,8 milliárd forint saját bevétellel számol, amiből 20,1 milliárd forint az iparűzési adó bevétel. A további bevételek tételei: az építményadó 2,3 milliárd, az idegenforgalmi adó 65 millió, az átengedett adó (gépjárműadó) 420 millió, a működtetés állami finanszírozása 5,3 milliárd, a hazai és uniós projektek finanszírozása 10,6 milliárd, a felhalmozási bevételek, egyéb támogatások 0,7 milliárd, a finanszírozási bevételek pedig 25 milliárd forintot tesznek ki.

 

Kiadások

Működtetésre, térségi feladatellátásra közel 31 milliárd forintot költ az önkormányzat, míg fejlesztésekre, felújításokra közel 33 milliárd forintot. Fontos adat a gazdálkodási és céltartalék: ez a 3,6 milliárd forint jelzi azt a törekvést, hogy az önkormányzat felkészül a vis major helyzetekre is.

 

A teljes intézményi struktúra fenntartására 14,16 milliárd forintot költ idén a város. Ebből az egészségügyi, szociális ágazatra 3,3 milliárdot, az oktatási ágazatra 4,3 milliárdot, a kulturális ágazatra pedig 3,5 milliárd forinot.

 

Majdnem 33 milliárd forintot költ a város 2020-ban fejlesztésre: ebből 17,6 milliárd forint az állami, 8,5 milliárd forint az uniós forrásból megvalósított fejlesztés, míg saját erőből 6,8 milliárd forint áll rendelkezésre a fejlesztésekre.

 


 

Székesfehérvár közgyűlése február 14-én, pénteken tárgyal a költségvetésről.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Hasznos – de nem ezért született…


„Mindenki híres lesz egy negyedórára…”


Programok – mi megy, mi marad?