2020. május 19.

SZJA-bevallás: május 20-a a határidő


Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a NAV által készített szja-bevallási tervezetet. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit, annak május 20-a után automatikusan bevallássá válik a tervezete - kivéve az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat.


 

A tervezet átnézését, elfogadását vagy módosítását legegyszerűbben az ügyfélkapus azonosítással elérhető internetes felületen végezhetjük el. Aki nem módosít a tervezetén, annak – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozókat kivéve – a kiajánlott tervezet lesz az érvényes bevallása május 20-a után.

 


 

Május elejéig több mint félmillió, ügyfélkapuval nem rendelkező adózó kapta meg postán a bevallási tervezetét a NAV-tól. Mindenképp érdemes átnézni a papíralapú tervezetet, illetve elolvasni a mellékelt tájékoztatót, amiben minden fontos tudnivaló megtalálható. Akiknek visszajár a befizetett adóból, vagy fizetniük kell a bevalláskor és részletfizetést kérnének, azoknak elég a bevallási tervezethez mellékelt, személyre szabott kiegészítő nyilatkozatot kitölteni és visszaküldeni május 20-ig.

 


 

Akik elakadnak a tervezet jóváhagyásában, esetleges kiegészítésében, vagy az 1+1 százalék felajánlásában, azok hívják a NAV Infóvonalát a 1819-es telefonszámon, vagy keressék fel a NAV weboldalát és tájékozódjanak a hivatal által készített segítő videóból. A NAV Infóvonalán, a 1819-es telefonszámon május 20-ig délelőtt fél kilenctől este nyolc óráig kérhető a személyi jövedelemadó bevallással, bevallási tervezettel kapcsolatos általános tájékoztatás.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Népművészet online


„Lépcső közé szorult világ…”


„Az űrhajózásban soha nem érzi úgy az ember, hogy mindent tud…”