2018. április 10.

Átfogó szakképzési fejlesztés Székesfehérváron


A Székesfehérvári Szakképzési Centrum 467,35 millió forint támogatást nyert el egy Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében meghirdetett pályázati kiíráson. A projekt keretében olyan fejlesztések valósulnak meg, amelyek a tanulók lemorzsolódásának csökkentését és az eredményes pályaorientációját segítik elő. A következő 3 évben hatezernél is több diákot érint majd a projekt.

A projekt a következő három évben valósul meg, és mintegy 6.700 diákot érint majd. A szakképzési centrum vállalja, hogy a tanulmányi eredmények 10 százalékkal javulnak az érintett tanulócsoportokban, illetve a jelenlegi átlagosan 12 százalékos lemorzsolódást 10 százalék alá csökkentik.  

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta: fontosnak tartják, hogy a lehető legtöbb pályázati lehetőséget ragadják meg, hiszen ezek azok a források, melyek a fenntartó által biztosított összeget kiegészítik, és további fejlesztésekre adnak lehetőséget.

 

Az elmúlt 3 év alatt közel 1,5 milliárd forint pályázati forrás érkezett a centrumhoz. Az első egy-másfél évben az intézmények felújítására helyezték a hangsúlyt, ami közel 800 millió forintot jelentett a fenntartó által biztosított 180 millió forinton túl.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is


Ember az embertelenségben