2018. április 11.

Duális mentorok és hallgatók találkoztak a Petőfi Kultúrtanszéken


A duális mentorok és hallgatók első találkozója azt a célt szolgálta, hogy a duális képzésben részt vevő diákok kötetlen körülmények között ismerkedhessenek vállalati mentoraikkal és diáktársaikkal. A rendezvényen részt vettek többek között a DENSO, a Videoton, az Emerson, az Arconic, a Harman Becker és az IBM képviselői is.

„A Petőfi Kultúrtanszék létrehozásával az volt a város célja, hogy legyen egy közösségi tér a fiatalok számára, ezzel megmentsünk egy régi kulturális értéket, a régi Petőfi mozit és létrehozzunk valami újat, ami a fiatalokat idevonzza és közösséggé szervezi. Az elmúlt hónapok azt mutatják, hogy ez a kezdeményezés sikeres volt” - köszöntötte a résztvevőket Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott az egyetemek képviselőinek, a céges partnereknek és a diákoknak is, akik évről évre egyre többen érdeklődnek a duális képzési forma iránt.
Dr. András Krisztina, a BCE Székesfehérvári Campus rektori megbízottja kiemelte, hogy a duális képzési forma újdonságnak számít a képzési palettán, ezért különösen fontosak az ilyen alkalmak, amikor kötetlenül beszélgethetnek a hallgatók és mentoraik. Elmondta, hogy a Corvinus Egyetem duális képzési központként gondol a fehérvári campusra. Hozzátette, hogy sokat köszönhet az egyetem a duális képzéseknek, a vállalatoknak és a hallgatóknak, akik nagy számban jelentkeznek a campusra. Szólt arról is, hogy uniós források bevonásával komoly infrastrukturális és szakmai fejlődés indult el a BCE Székesfehérvári Campusán.
Dr. Vizi László Tamás, a Kodolányi János Főiskola rektorhelyettese elmondta, az elmúlt évek tapasztalata, hogy a Kodolányi sikeresen kapcsolódott be a duális képzésbe. Kiemelte, hogy a megjelent felvételi eredmények alapján nőtt az érdeklődés a főiskola székesfehérvári képzései iránt is. Elmondta, hogy 2016-tól négy szakon folyik duális képzés az intézményben, ezek közé tartoznak a gazdálkodás és menedzsment, a turizmus-vendéglátás, az emberi erőforrás menedzsment és a szociális munka szakok.

Dr. habil. Györök György, az ÓE Alba Regia Műszaki Karának dékánja arra hívta fel a figyelmet saját pályakezdését felelevenítve, mennyire fontos a fiatalok számára, hogy egyenrangú partnerként kezeljék őket a munkahelyeken és mentoraik segítő, támogató attitűddel tanítsák őket.
Az esten a köszöntőket követően a szórakozás vette át a főszerepet. Fellépett Zabos Regina, a Fehérvár Hangja 2015. évi győztese, majd borkóstolóval zárult a program a Petőfi Kultúrtanszéken.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)

 


LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is


Ember az embertelenségben