2018. május 11.

Gyulafehérvári diákok Székesfehérváron


A gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Teológiai Líceum diákjai és tanárai látogattak pénteken a Városházára. A Ciszterci Szent István Gimnázium vendégeiként érkező gyulafehérváriak csütörtökön érkeztek, és négy napot töltenek Székesfehérváron.

A Székesfehérvár testvérvárosából és a Ciszterci Szent István Gimnázium testvériskolájából érkező diákokat és tanárokat Deák Lajosné, a határon túli magyarokkal kapcsolatos feladatok tanácsnoka fogadta, aki a Szent Korona hiteles másolatát is megmutatta a vendégeknek.

 


 

Gyóni András, a Ciszterci Szent István Gimnázium címzetes igazgatója, történelem-latin szakos tanár elmondta, 1999 óta ápolnak szoros kapcsolatot a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Teológiai Líceummal, és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatásával évente két alkalommal tudnak találkozni: tavasszal Gyulafehérvárról érkeznek a diákok Székesfehérvárra, ősszel pedig a fehérváriak utaznak az erdélyi településre.

 


 

A Városházán tett látogatás mellett pénteken még belvárosi séta és közös csónakázás is szerepelt a vendégek programjai között, és a vasárnapi hazautazás előtt még meglátogatják a Zirci Apátságot is.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Mit olvasnak a legtöbben?


Amikor fogyatkozó szuper-vér-farkashold volt az égen


„Negyven napig nevetek, S fársángolok véletek…”