2018. május 15.

Zöldség- és gyümölcsvarázs


Zöldség- és gyümölcsvarázs témanapot rendezett kedden az István Király Általános Iskola. A nap keretében interaktív tanórákkal, salátakészítéssel és kreatív egészségmegőrző foglalkozással is várták a diákokat. Az idei évben a „Menő menzák az iskolákban” pályázaton húszmillió forintot nyert az intézmény, ennek keretében számos rendezvényen népszerűsítik az egészséges életmódot.Az osztályok az egészséges életmóddal kapcsolatos különböző vállalásokat is tettek a témanapon, egyebek közt megígérték, hogy a cukros üdítők helyett vizet és 100 százalékos gyümölcsleveket fogyasztanak, többet sportolnak és bővítik ismereteiket az egészséges ételekről.

 


 

A zöldség- és gyümölcsvarázs témanapon az István Király Általános Iskolában interaktív tanórákkal, salátakészítéssel és kreatív egészségmegőrző foglalkozással is várták a diákokat. A program megnyitóján Krählingné Kovács Tünde igazgató a hétvégén rendezett családi és egészségnap sikeréről is szólt, kiemelve, hogy több mint hatszázan vettek részt a programon. Elmondta, hogy a témanap célja az egészséges életvitellel, táplálkozással kapcsolatos ismeretek bővítése, ennek érdekében rendhagyó órákon hallhatnak előadásokat a diákok az egészséges ételekről. Szólt arról is, hogy az iskola egy tankonyhát szeretne létrehozni, ahol salátákat és egyéb egészséges finomságokat lehet majd készíteni.

 


 

A rendezvény a „Menő Menza program” elnevezésű országos pályázat keretében valósult meg, amelynek egyik nyertese az István Király Általános Iskola, és amelynek két fontos szegmense az egészséges életmódról értékes tudást nyújtó szakmai program, valamint az infrastrukturális fejlesztés, amely lehetőséget nyújt az iskola fejlődésére.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Nem körülöttünk forog a világmindenség


Lábadozik a parlagi sas


„Csókunkból is dalok születtek, és a dalokból új csókos csodák…”