2018. augusztus 7.

Fehérvár Táncosa – megvannak a továbbjutók


Megszületett a Fehérvár Táncosa verseny továbbjutóinak névsora: a zsűri az elmúlt napokban a nevezés során beküldött videók alapján kiválasztotta a legjobb versenyzőket.

Július 23-ig lehetett jelentkezni a táncos tehetségkutatóra, amelyet Székesfehérvár a megyében élő, vagy itt tanuló fiatalok számára hirdetett meg. A verseny fődíja a „Fehérvár Táncosa” cím, amelyet a nyertes (vagy nyertes csapat) viselhet, aki egyéb értékes ajándékokkal is gazdagabb lesz. A versenynek félszáz fehérvári és Fejér megyei fiatal táncos vágott neki.

 


 

A táncosok a jelentkezés során videókat töltöttek fel, ezek közül a zsűri – Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója, Molnár Andrea táncművész, tánctanár és Tihanyi Ákos, a Madách Színház koreográfusa – kiválasztotta az elődöntő, illetve az azt megelőző felkészítő tábor résztvevőit. Mivel a jelentkezők a vártnál kevesebb minőségi produkciót neveztek a tehetségkutatóra, a szervezők változtattak a lebonyolítás rendjén: az eredetileg tervezett 24 helyett csak 16 produkció jut az elődöntőbe.

 

A továbbjutó versenyzők, párosok és csapatok: Jenei Márton, Kindl Gábor Dániel, Kis Eszter Anita, Mészáros Marcell, Rácz Kitti Katalin, Tokodi Blanka, Fűri Bettina – Kolter Vivien, Do Not Disturb, Vincze Franciska – Tujner Anikó, Gyarmati Dorina – Gede Ágnes, Destiny, Free Spirit Angels, Megadance, River, Free Spirit Infinity, Free Spirit Babes.

 


 

A kiválasztott versenyzőkkel az augusztus végi felkészítő táborban a mentorok – Barta Viktória, a Budapesti Operettszínház koreográfusa, Cristina Porres Mormeneo, a Székesfehérvári Balett Színház táncművésze, koreográfusa és Szóka Roland, a Kecskemét City Balett táncművésze – foglalkoznak majd, és közösen hozzák létre az elődöntős produkciókat.

 

A közönség november 11-én találkozhat először a versenyzőkkel az elődöntőn, a döntő pedig december 9-én lesz a Vörösmarty Színházban.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Szabadulj okosan


„Én és a családom”


Az emberek fele allergiás lesz 2025-re