2018. augusztus 8.

Nagyváradi diákok Fehérváron


A Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói töltik nyári gyakorlatukat Székesfehérváron. A tíz, szociológia szakos egyetemistából álló csoport tagjai egy a helyi közösségfejlesztéshez kapcsolódó pályázat felméréseibe is bekapcsolódtak.



A diákokat a Városházán is fogadták. Deák Lajosné, határon túli magyarok ügyeiért felelős tanácsnok köszöntőjében egyebek mellett arról beszélt: „a nagy történelmi múltú Székesfehérvárnak kötelessége odafigyelni a határon túli magyarokra. Kiemelkedő a testvérvárosunk, Nagyvárad: számos civil, élő kapcsolat működik a két város között – az oktatásbeli és kulturális vonatkozásban, vagy akár a nyugdíjas klubok életében, illetve gazdasági téren is.”




A Partiumi Keresztény Egyetem hallgatói egyhetes nyári gyakorlatukat töltik Székesfehérváron, amelynek keretében bekapcsolódnak a TOP-6.9.2-16 kódszámú „Helyi közösségfejlesztés Székesfehérváron” pályázat felméréseinek lebonyolításába - öt oktatójukkal együtt. De a nagyváradi fiatalok számára persze nem csupán a munkáról szól a Székesfehérváron töltött hét, hiszen részt vesznek a Királyi Napok első hétvégéjén is.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása