2018. augusztus 9.

Érzékenyítő program a napközis táborban


A fogyatékossággal élők iránti érzékenyítés, a toleranciára nevelés volt a célja azoknak a programoknak, melyekkel szerda délelőtt várták a Napraforgó Városi Napközis Táborban vakációzó gyerekeket. A táborozók előadást hallhattak a Székesfehérvári Érzékenyítő Programról.

A Székesfehérvári Érzékenyítő Program annak idején a Napraforgó Városi Napközis Táborból indult, mint önkormányzati támogatású és szervezésű program. A 2017-2018-as tanévben 392 gyermeket ért el, hét általános iskolában, ahol első osztályos kisdiákokat próbáltak érzékenyíteni a programon keresztül.
A tapasztalatok alapján a gyerekek nyitottak, és pozitívan fogadják a foglalkozásokat, amelyek után már rögtön láthatóan sokkal közvetlenebbül kommunikálnak a fogyatékkal élőkkel. Éppen ezért a program a 2018-19-es tanévben is folytatódik, a szervezők szeretnék, ha az iskolák továbbra is olyan aktívak maradnának, mint ahogyan ezt a program első évében tették. Idén már a második osztályos gyerekeknek is szeretnék bevezetni a programot.
Az előadásokat továbbra is Lengyel Zsófia, a SZÉP-program ötletgazdája és koordinátora tartja. A SZÉP-program keretein belül tematikus napokat is tervez az önkormányzat, civil szervezetekkel együttműködve. Lengyel Zsófia szerint az iskolák, a pedagógusok és a gyerekek is nagyon nyitottan álltak hozzá a programhoz, amely játékos, könnyed formában, a kisdiákok nyelvén mondhatja el: mi is az, hogy fogyatékosság, hogyan lehet fogyatékossággal élni.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is


Ember az embertelenségben