2018. augusztus 14.

Határon túli fiatalok is közreműködnek a Koronázási szertartásjátékban


Több mint 60 határon túli magyar fiatal működik közre a Koronázási szertartásjátékban szombaton és vasárnap a Nemzeti Emlékhelyen. A diákok már Székesfehérváron vannak, ahol részt vesznek az első Kárpát-medencei színjátszó táborban.

Székesfehérvár önkormányzata, a Vörösmarty Színház és a Rákóczi Szövetség együttműködésének köszönhetően több mint 60 vajdasági, partiumi és felvidéki fiatal játszik a II. András életét és uralkodását életre keltő Koronázási szertartásjátékban augusztus 18-án és 19-én. A diákok többek között Zentáról, Temesvárról, Tordáról, Nagyváradról, Péterfalváról és az Ipolyságból érkeztek, hogy részt vegyenek az augusztus 12-22-e között első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett Kárpát-medencei színjátszó táborban.



 

A Rákóczi Szövetség részéről Csáky Csongor elnök üdvözölte a színjátszókat. Mint azt elmondta, Szikora János színházigazgató személyes megkeresése nyomán szervezték meg a tábort, és kapcsolódnak a hétvégi szertartásjátékhoz. Bízik abban, hogy a következő napokban a diákok olyan élményekben részesülnek, melyek a későbbi életükben is meghatározóak lesznek.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása