2018. augusztus 31.

Hivatalosan is átadták a Széna Téri Sportcsarnokot


Hivatalosan is felavatták a Széna Téri Sportcsarnokot. A létesítmény a jövőben a KÖFÉM SC kézilabda utánpótlás-munkájának és a Széna Téri Általános Iskola testnevelés óráinak helyszíne lesz.

Az évtizedek óta várt fejlesztés a KÖFÉM SC beruházásában, közel 726 millió forintból épült meg, egy év alatt. A TAO-s pályázaton nyert forráshoz a város önkormányzata több mint 220 millió forint önerőt biztosított.

 


 

Az 1000 négyzetméteres tornateremben helyet kapott egy szabványméretű, 20x40 méteres kézilabdapálya és egy körülbelül 250 fő befogadására alkalmas lelátó. Az új létesítményt közvetlenül összekötötték a Széna Téri Általános Iskola épületével, egyúttal leválaszthatóvá tették, így a csarnok az iskolai órák mellett önállóan is tud majd működni. Iskolaidőben a mindennapos testnevelés órák helyszíne lesz, délutánonként pedig a Köfém SC utánpótlásbázisa használja.

 

Az Alba Fehérvár – Érd U14-es lány kézilabda-mérkőzés után csütörtökön délután tartották a hivatalos avatási ceremóniát, ahol a széna téri iskolás lányok ritmikus sportgimnasztika-bemutatóját követően a város polgármestere üdvözölte az új létesítményt.

 


 

A városvezető a csarnokavatón adott át polgármesteri elismerő emlékérmet Minarikné Ambrus Magdolnának, a Széna Téri Általános Iskola nyugdíjba vonult igazgatónőjének több évtizedes, magas színvonalú pedagógiai és intézményvezetői munkássága elismerésként.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

Ismerjék meg az állatsimogató új lakóit!


„Ahol te sem érzed kivetettnek magad…”


Műemlékvédelmi Világnap – Fehérváron is