2018. szeptember 13.

Nyugdíjas történelmi vetélkedő – hétfőn lesz a döntő


Döntőjéhez érkezik az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület klubszervezetei számára meghirdetett történelmi vetélkedő: jövő hétfőn hat csapat méri össze tudását a Hiemer-házban rendezett fináléban.

Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület hatodik alkalommal hirdette meg tagszervezetei számára az Árpád-házhoz kapcsolódó történelmi vetélkedőjét. 2013-ban Szent István, 2014-ben Szent László, 2015-ben Könyves Kálmán, 2016-ban a Könyves Kálmántól III. Béláig tartó időszak, míg tavaly a lovagkirály, III. Béla adta a témát.  Ebben az évben II. András uralkodását dolgozzák fel, de készülnek Székesfehérvár történetéből, a város utcáinak fehérvári kötődésű névadóiból, illetve a 2018-as barokk évből is.



 

A vetélkedőre 22 csapat nevezett, közülük hat jutott tovább a döntőbe, amely szeptember 17-én, hétfőn 9 órakor kezdődik a Hiemer-házban.

 

A zsűriben dr. Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója, Mózessy Gergely, a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény igazgatója és Csetényi Attiláné, az ARNYE elnöke foglal helyet. Az esemény nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása