2018. szeptember 14.

Szakmai fórum testnevelőknek


A Tóvárosi Általános Iskolában tartották a Székesfehérváron oktató testnevelő tanárok tanévindító értekezletét. A tanácskozás résztvevői tájékoztatást adtak az iskolai sport, diáksport jelenlegi helyzetéről, valamint a 2018/2019. tanévi városi Diákolimpia versenyeinek naptárát is összeállították.

Székesfehérvár életében nemcsak a versenysport játszik fontos szerepet. A város önkormányzata évek óta kiemelten támogatja a Nyitott Tornatermek programsorozattal a szabadidő-, a tömeg-, valamint az iskoláknak biztosított forrással a diáksportot is. Székesfehérvár Közgyűlésének döntése értelmében a város valamennyi iskolája - függetlenül attól, hogy milyen fenntartású, állami, egyházi, magán vagy alapítványi - a saját kategóriájában részt vehet a versenyeken.
A tanácskozáson elhangzott: az elmúlt években számos új programot, kezdeményezést indítottak útjára az iskolai testnevelésben és a diáksportban. A programok céljai közösek, minden tanulót szeretnének fizikai aktivitásra ösztönözni, szeretnék elérni, hogy a sportolásban mindenki örömét lelje.

A testnevelő tanárok információt kaptak arról is, hogy folytatódnak az ingyenes, 30 órás, akkreditált pedagógus-továbbképzések. A szivacskézilabda továbbképzések mellett az MDSZ immár a judo, illetve röplabda sportágakhoz kapcsolódóan is szervez élményszerű, játékos, gyakorlatközpontú tréningeket.
A szakmai vezetők köszönetet mondtak azoknak a testnevelő tanároknak, edzőknek, gyógytornászoknak, akik idén is vezetik a Nyitott tornatermi foglalkozásokat. Szeptembertől huszonkét iskolában huszonnégyféle sportolási lehetőséget biztosít Székesfehérvár Önkormányzata több ezer mozogni, sportolni vágyó fehérvárinak.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Szabadulj okosan


„Én és a családom”


Az emberek fele allergiás lesz 2025-re