2018. november 22.

Alba Regia Tanulmányi Ösztöndíjak – 108 fiatalt támogatnak


Az idei tanév első félévében 108 diákot támogat a város önkormányzata az „Alba Regia” tanulmányi ösztöndíjjal. A Városháza Dísztermében dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte szerdán azokat a középiskolásokat és a felsőoktatásban tanuló hallgatókat, akik sikeresen pályáztak.

Székesfehérvár önkormányzata több lehetőséget is biztosít a fehérvári diákok tanulmányi előmeneteléhez mind a középiskolai oktatás, mind a felsőoktatás terén. Ezek közül az egyik az „Alba Regia” tanulmányi ösztöndíj, amelyet a város közgyűlése alapított fehérvári szakközépiskolai és szakgimnáziumi tanulók, valamint fehérvári egyetemisták támogatására.



 

A 2018/2019-es tanév első félévére szóló támogatásokra - Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjra, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjra, valamint az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjra - szeptember 28-ig lehetett pályázni.


 

 

Ebben a szemeszterben összesen 108 fiatalnak nyújt öt hónapig támogatást a város. A középiskolások havi 10 000 forintot, az egyetemi hallgatók havi 20 000 forintot, míg a Hallgatói Tanács tagja havi 5 000 forintot.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása