2019. május 7.

Hangos Biblia készül


Hangos Biblia készül szeptember végéig, több mint másfélezer felolvasó közreműködésével. A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia igazgatója, dr. Benyik György biblikus tanár, plébános által elindított kezdeményezés keretében a következő hónapokban önkéntesek, köztük székesfehérvári közreműködők olvassák föl az Ószövetség teljes szövegét.

A Kárpát-medencében élő, különböző magyar dialektusban beszélő ötszáz önkéntes háromperces részletekben olvasta fel az egész Újszövetséget a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány kezdeményezésére. Ezzel folytatódik hazánkban a 2016-ban elindított Hangos Biblia program. Az egyházmegyénként szervezett felolvasócsoportok segítségével, háromperces részletekben a teljes Ószövetséget szeretnék rögzíteni. Ennek megvalósításához legalább 1641 felolvasóra van szükség, ezért több mint tíz városban szerveznek ilyen csoportokat. A tervek szerint szeptember 29-én, a Szentírás vasárnapján ér véget a program.

 


 

A Szentírás évében készült vatikáni felmérés szerint a katolikus hívek tíz százaléka hallgatja, és egy százaléka olvassa a Bibliát. A kezdeményezés a szervezők szerint ezért több célt is szolgál: mivel a fiatalok olvasási kultúrája szűkül, szeretnék fokozottan bevonni az egyházi középiskolásokat és a hitoktatókat, akik ezáltal személyes tapasztalatokat szereznének az olvasás élményéről, és egyben a Magyarországon beszélt dialektusokat is rögzítenék. A háromperces részleteket – ahogy az már az újszövetségi szentírás hangzó változata esetében is történt – elérhetővé teszik a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia honlapján.

 


 

A kezdeményezésben a Székesfehérvári Egyházmegye is részt vesz: Fehérváron is olvasnak majd a Könyvek Könyvéből részleteket - száz fehérvári felolvasó mondja felvételre három perces részletekben felvételre mondani az Ószövetségi Szentírás szövegeit.  A hangrögzítésre, amelyre a város neves előadóit, énekkarait, irodalmat kedvelő fiataljait szeretnék megszólítani, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban kerül sor, a Székesfehérvári Királyi Napok idején.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Az űrhajózásban soha nem érzi úgy az ember, hogy mindent tud…”


„Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel…”


Gyűjtsük be a tavasz kincseit