2019. május 8.

Rajzolj egy bicikliért!


Általános iskolásoknak hirdet alkotópályázatot a Tour de Hongrie csapata. A 2019-es pályázat különlegessége ezúttal abban rejlik, hogy a felhívásra csak a verseny szakaszainak útvonalán található települések kisiskolás tanulói jelentkezhetnek. Székesfehérvárra – a befutó helyszíneként – június 16-án érkezik a mezőny. A rajzokat május 27-ig várják.


 

Értékes ajándékokat nyerhetnek az általános iskolás gyerekek, ha idén is indulnak a Tour de Hongrie szervezőbizottsága által meghirdetett alkotópályázaton. A „Kétkeréken – Biztonsággal, szabadon!” címmel kiírt versenyre ebben az évben a biciklis futam útvonalán található települések – köztük a június 16-i befutónak otthont adó városként Székesfehérvár – általános iskolás tanulói nevezhetnek.

 


 

Két kategóriában, alsó és felső tagozatosok számára hirdették meg a pályázatot. A szervezők minden intézményből korcsoportonként a három legszebbnek ítélt, legtökéletesebb alkotást várják május 27-ig. A Tour de Hongrie csapata minden szakaszon az egyes kategóriák 1-10. helyezettjeit díjazza. Az első helyezettek egy-egy Neuzer kerékpár boldog tulajdonosai lesznek.

 


 

A gyerekek alkotásaikat grafit, színes ceruza, zsírkréta, tus, tempera, vízfesték használatával vagy ezek ötvözetéből készíthetik, A/4-es méretben. A mű hátulján szerepeltetni kell a települést és az iskola nevét, a pályázó nevét és korcsoportját, valamint az intézményi kapcsolattartó nevét. A rajzkompozícióknak minden esetben a biztonságos kerékpározás témáját kell feldolgozniuk, illetve szerepeltetni kell az alkotásokon a kampány kék színű, szívformájú logóját.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása