2019. szeptember 5.

„Üdv itthon!”


Fehérvári polgárokká fogadta a város az elsőéves hallgatókat szerdán, a felsőoktatási intézmények tanévnyitó ünnepségén. A fiatalok a nap második felében birtokba is vették új otthonukat az Öszegyetemi Gólyatúrán, ahol Fehérvár érdekességeit látogatták meg, és rögtönzött szerenádot is adtak a belvárosban.

Mintegy 1700 nappali tagozatos hallgató kezdte el tanulmányait a három székesfehérvári egyetemen, közöttük több mint 500 elsőéves – őket köszöntötték szerdán a székesfehérvári felsőoktatási intézmények tanévnyitó ünnepségén, a Vörösmarty Színházban. A Corvinus, a Kodolányi és az Óbudai Egyetemek elsőéves hallgatóit az ünnepség keretében fogadta polgáraivá Fehérvár.

 


 

A tanévnyitón a Székesfehérvári Hallgatói Tanács elnöke is szólt a fiatalokhoz. Holl Nándor gratulált a gólyáknak a sikeres érettségihez, a felvételihez, illetve ahhoz a döntéshez, hogy Fehérvárt választották. „Üdv itthon!” – zárta beszédét a HÖK-elnök.

 Az elsőéves hallgatók képviselői tanulmányaik megkezdésének emlékére szalagot kötöttek fel Székesfehérvár Megyei Jogú Város zászlójára – szimbolikusan is megerősítve, hogy nemcsak egyetemi polgárok, hanem 2019 őszétől az ősi koronázóváros polgárai is lettek, tovább írva Székesfehérvár történelmét.

 


 

Az elsőéves hallgatók programjai este az Összegyetemi Gólyatúrával folytatódtak, amit a város és a Hallgatói Tanács szervezett a diákoknak. A fiatalok játékos formában ismerkedtek Székesfehérvár nevezetességeivel: meg kellett például számolniuk az oroszlánokat a Mátyás király-emlékműnél, megfejteni az okát, minek köszönhető a Rózsaliget savanyúvizének sajátos színe, de arra is rá kellett jönniük, kit, vagy mit néz Mujkó szobra a Városháza mellett.

 


 

A fiataloknak bizonyítaniuk kellett kreativitásukat is - például rögtönzött utcazenéléssel. Így a Belvárosban sétáló járókelők hallhattak este Punnany Massifot, Beatricét, az Ady Endre utca egyik ablaka felé pedig a Csepereg az eső című számot küldték. A közösségépítő program este a Petőfi Kultúrtanszéken zárult.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„A kreáció minden tevékenysége valójában romboló tevékenység…”


Ha az a tűz nem lett volna…


Kalandozások Fejér megyében - Pusztavám