2019. szeptember 6.

Teljesen megújul a Székesfehérvári Gyermek- és Ifjúsági Tábor Velencén


Új, önálló fürdőblokkos, részben akadálymentesített faházakat, kétszintes közösségi épületet és sportpályát alakítanak ki a fehérvári önkormányzat velencei táborában – jelentette be a helyszínen dr. Cser-Palkovics András polgármester. A felújítás a Modern Városok Program keretében valósul meg, a szükséges 800 millió forint már rendelkezésre áll az önkormányzat számláján.


 

A leromlott állapotú faházakat és a közösségi épületet elbontják, helyettük teljesen újakat alakítanak ki. 18 faház készül majd önálló vizesblokkal, egy részük akadálymentesített lesz, a házakban összesen 102 főt tudnak elszállásolni. A park idős tölgyfáit megőrzik, ezek közé, blokkokba rendezve helyezik el az új faházakat egymással szemben, biztosítva közöttük a kis közösségi tereket.

 


 

Az új közösségi épület kétszintes lesz és téliesített, így egész évben lehet majd használni. A létesítményben lesz egy 41 fős szállás, egy 80 fős étkező, egy melegítőkonyha, az orvosi és a betegszoba, valamint kiszolgálóhelyiség az üzemeltető Városgondnokság alkalmazottai számára. Teljesen felújítják a sportpályát, a zöldfelületeket, az összekötő utakat és a járdákat, valamint egy új, nagy közösségi teret is kialakítanak fix udvari bútorzattal, helyettesítve a régi, hordozható padokat.

 


 

Az engedélyek elkészültek, jogerőre emelkedésük után év végére lehetnek meg a kiviteli tervek. A közbeszerzést várhatóan 2020 elején írják ki, és jövő év májusában tudják átadni a munkaterületet. A kivitelezés a tervek szerint egy évig tart majd, így 2021 nyarára elkészül az új tábor.

 

Jelenleg egyébként a Székesfehérvári Diáktanács tartja itt - a régi körülmények között utoljára - évnyitó táborát.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„A kreáció minden tevékenysége valójában romboló tevékenység…”


Ha az a tűz nem lett volna…


Kalandozások Fejér megyében - Pusztavám