2019. november 29.

„Döntésünk a jövőnk!”


Hetedik alkalommal szervezte meg a „Döntésünk a jövőnk!” című prevenciós versenysorozatot a Fejér Megyei Kormányhivatal és a város önkormányzata a megye középiskolásai részére. A háromfordulós verseny csütörtöki döntőjében 20 csapat mérte össze tudását.

Hetedik alkalommal hívták vetélkedni Fejér megye középiskolásait a felelős szexuális magatartás témakörében. A cél évek óta változatlan: játékos, szórakoztató formában felhívni a figyelmet a felelős szexuális magatartás jelentőségére. 

Digitális bökés vagy személyes érintés? – ez a fő gondolata az idei „Döntésünk a jövőnk” vetélkedőnek. A téma időszerű: a fiatalok körében előforduló nem kívánt terhességek száma továbbra is magas. A szexuális úton terjedő betegségek egyre fiatalabb korosztályt érintenek. A háromfordulós prevenciós verseny célja, hogy a középiskolás diákok körében játékos, szórakoztató formában felhívják a figyelmet a felelős szexuális magatartás jelentőségére, ezen belül a családtervezésre, a szexuális úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhességek megelőzésére, illetve a tudatmódosító szerek befolyásoló hatására. 

Az első két fordulót követően a továbbjutó csapatok csütörtökön a Petőfi Kultúrtanszéken mérték össze tudásukat a döntőben, ahol a diákok rövidfilm, színpadi jelenet, illetve élőszavas előadás formájában adhatták elő a témával kapcsolatos mondanivalójukat. A döntőbe 20 csapat jutott be, akik a megye hat városának kilenc középiskolájából érkeztek.

 

(forrás: okkfehervar.hu)

LEGFRISSEBB VIDEÓK

„A kreáció minden tevékenysége valójában romboló tevékenység…”


Ha az a tűz nem lett volna…


Kalandozások Fejér megyében - Pusztavám