2019. december 2.

Karácsonyi fények a belvárosban


Vasárnap este felgyúltak a város karácsonyi fényei és több száz kisiskolás köszöntötte énekkel a várva várt ünnepet. A város adventi fényeit Fehérvár polgármestere és a megyéspüspök a Jótékonysági Futás legfiatalabb győzteseivel, Lédeczi Lottival és Szekfű Viktorral kapcsolták fel.


 

Szombaton a Püspöki Palota udvarán, vasárnap pedig a Városház téren indult útjára az idei adventi programsorozat. Az Adventi színpad mellett összegyűlt közönséget Vörös Janka és Fövenyi Máté koncertje után a mesebeli kalendáriummá változott Városháza ablakából Zabos Regina, Fehérvár Hangja köszöntötte. A 450 fehérvári kisiskolásból álló Kisangyalok kara a Pásztorok, pásztorok örvendezve című egyházi ének mellett hagyományos karácsonyi dallamokkal örvendeztette meg a város lakóit.

 


 

A hit gyertyáját dr. Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyéspüspök együtt gyújtották meg az Adventi színpad koszorúján – köszöntőikben kifejezve a lelki történések fontosságát, az egymásra való odafigyelés, a békesség jelentőségét.

Ünnepi beszédében Spányi Antal megyéspüspök úgy fogalmazott: „Feladatunk, hogy tudjunk az életünkben rendet teremteni, tudjunk egy kis csöndet teremteni, és fölszítani szívünkben a szeretetet; tudjunk mindig szeretettel gondolni egymásra. És talán az is, hogy tudjunk ilyenkor gondolni arra az Istenre, aki közénk vágyakozik, aki közöttünk akar lenni. Aki nem barlangistállóban akar megszületni, hanem a mi szívünkben kér otthont.”

 


 

Dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében a karácsonyra készülő kisgyermekek lelkesedéséről, odaadásáról. „Ezek a gyermekek, ezek a fiatalok tanítanak, nevelnek bennünket, felnőtteket: talán egy kicsit elfelejtettük, hogy nem a rohanásé kellene, hogy legyen a főszerep, hanem pont azé, amit ők adnak nekünk – szeretet, egymás megbecsülése, odafigyelés és a várakozás izgalma.”

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása