2019. december 3.

Szerdától adventi műsorok a Belvárosban


A belvárosi délelőttök advent idején idén is a gyerekekről és kisgyermekes családokról szólnak: december 4-én, szerdától a város óvodásai és kisiskolásai veszik birtokba az Adventi színpadot. Lesz Dúdoló foglalkozás, este pedig tematikus tárlatvezetés, és persze minden nap kinyílik egy újabb ablak a Városháza élő adventi naptárjából.December 4-én, szerdán délelőtt 10 órára a Rác utcai Mesterségek Házába várják a babákat és anyukájukat. Az érdeklődőknek a Terepjáró DSE tart Mikulás-dalokkal tarkított Dúdoló foglalkozást.

A Fehérvári Advent egyik hagyománya, hogy a Városház téren felállított Adventi színpadon hétköznap délelőttönként óvodások, kisiskolások mutatják be műsoraikat. Az elmúlt évek alatt már sok száz kisgyerek szerepelt ezen a színpadon, a karácsony- és Mikulásváró verses-dalos összeállítások, a lucázás, a betlehemezés szokásait megelevenítő műsorok nélkül ma már elképzelhetetlen a közös városi advent: az ünnepvárás idején az éppen arra járók arcára is mosolyt csalnak a város legifjabb lakói.

 


 

December 4-én, szerdán 10 órakor a Zentai Úti Általános Iskola 3/a osztályos tanulói nyitják meg a gyerekműsorok sorát Advent szép ideje című produkciójukkal. Az alsósok után 10.30-kor pedig az Árpád Úti Óvoda Micimackó csoportja veszi birtokba a színpadot.

A karácsony nemcsak a gyerekeknek tartogat meglepetéseket: fél hatkor a Városháza mesebeli kincsesházzá alakul, hiszen vasárnaptól egy-egy vers, mese, vagy dal köszönti az arra járókat az élő adventi naptár programjában. A Belváros jellegzetes épületeinek, látképének kivilágított mézeskalács-mását pedig a Városháza első emeletén, illetve a Hiemer-házban nézhetik meg az érdeklődők.

 


 

A forralt bort, kürtöskalácsot kínáló belvárosi vásár mellett pedig kulturális kikapcsolódást nyújthat 17 órától Szűcs Erzsébet tematikus tárlatvezetése, a Deák Gyűjteményben látható Van, aki marad… című kiállításon.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

Mivel etessük télen a madarakat?


„A hegyek: a látható Isten…”


Civil Advent