2019. december 19.

Az anyaotthonnak gyűjtöttek a Hétvezér Általános Iskola tanulói


Szerda délután adták át azokat az adományokat, amelyeket a Családok Átmeneti Otthonában élő édesanyáknak és gyermekeiknek gyűjtöttek a Hétvezér Általános Iskola tanulói. A nehéz helyzetbe került családokat ruhákkal, tartós élelmiszerrel, játékokkal, babaápolási szerekkel, tisztítószerekkel is támogatták.

A Hétvezér iskola tanulói december elején kezdték a gyűjtést: leginkább játékokat, ruhákat ajánlottak fel. A diákok nagyon fontosnak tartották, hogy segítsenek azoknak, akik rászorulnak - főleg karácsonykor.

Az adományokat Deák Lajosné önkormányzati képviselő szervezésében gyűjtötték az intézmény javára, ahol nehéz élethelyzetbe került édesanyáknak és gyermekeiknek nyújtanak menedéket. „Az év minden napján oda kell figyelni a családokra, de karácsony előtt talán egy kicsit jobban segítjük egymást. A Freya szalon kezdte a gyűjtést, amihez a Hétvezér Általános Iskola diákönkormányzata is csatlakozott és a SZETA segített az adományok szállításában. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok megmutathassák „a szociális érzékenységüket” – mondta el az akció kapcsán Deák Lajosné.




„Karácsony előtt nagyon sok adomány érkezik az anyaotthonba és nem csak szervezetek, hanem magánszemélyek is keresnek minket, hogy mivel támogathatják az otthon lakóit. A tisztasági szerek és tartós élelmiszerek a legnagyobb segítség, ugyanis viszonylag alacsony jövedelemből élnek az otthon lakói” – mondta a Családok Átmeneti Otthonának vezetője, Erdélyi Zsuzsanna.

A Kríziskezelő Központ által működtetett Családok Átmeneti Otthonában hat családot tudnak egyszerre fogadni. Az átmeneti segítségnyújtás időtartama törvény szerint egy év lehet, amely indokolt esetben fél évvel meghosszabbítható, ennyi idő áll rendelkezésre ahhoz, hogy megnyugtató módon rendezhessék sorsukat.

 

(forrás: szekesfehervar.hu)



LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása