2020. január 10.

Az egyetlen védekezés, ha nemet mondasz


Lezárult az Egészségdokk és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2019-es drogprevenciós rendezvénysorozata. A program során összesen félezer fiatalt szólítottak meg a szakemberek

Az Árpád, a Jáky, majd az I. István után a Hunyadi Szakgimnázium diákjainak a részvételével zárult a Petőfi Kultúrtanszéken az a 2019. évi drogprevenciós program, amit az Egészségdokk Addiktológiai Központ és Serdülő Kríziscentrum, valamint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közösen szervezett. Az elmúlt év során közel 500 fehérvári diák figyelmét hívták fel a szakemberek a drogok, valamint az új pszichoaktív anyagok fogyasztásának veszélyeire, következményeire. 

A döntések fontosságát hangsúlyozta az Egészségdokk intézményvezetője. Mint azt Gönczi Gábor elmondta, nem mindig jár jó érzésekkel a helyes döntés, és nem mindig a rossz döntésekkel járnak a rossz érzések. 

Az utolsó prevenciós tájékoztatón a Hunyadi Szakgimnázium diákjai két kisfilmet is megnézhettek, amelyekben volt drogfogyasztók beszéltek. A szereplők közül van, akinek azóta családja van, és olyan is, aki már sajnos nem él – Gönczi Gábor a tartalmak üzenetéből az egyre fiatalabb fogyasztók számának növekedését is kiemelte, valamint azt is elmondta, hogy ismeretlen terület a tudomány számára az anyagok emberi szervezetre gyakorolt rövid- és hosszú távú hatásmechanizmusa. Az egyetlen védekezés a fogyasztás elkerülése.


(forrás: okkfehervar.hu)LEGFRISSEBB VIDEÓK

„Ez egy örök szerelem…”


„Holott náddal ringat, holott csobogással…”


„A világ működéséről és működtetéséről szóló közös tudás…”