2020. január 31.

Átadták a Tóth István – Tóth Terézia ösztöndíjakat


Nyolcvanhárom fiatal vehette át a Tóth István – Tóth Terézia ösztöndíjat csütörtökön a Városházán. A díjazottak egy éven keresztül havi 5.500 és 12.000 forint közötti támogatást kapnak.

A Tóth házaspár az 1930-as gazdasági válság idején vándorolt ki Kanadába. Magyarságát és hazaszeretetét megőrizve a szülővárosra hagyta vagyonát. A közalapítvány azokat a székesfehérvári diákokat támogatja, akik jó tanulmányi eredményt értek el és anyagi, családi körülményeik miatt az ösztöndíj segítséget jelent számukra tanulmányaik megfelelő folytatásához.

 


 

A jelentős alaptőke ellenére a kamatok évek óta nem fedeznék a hagyatéki és alapítói célok teljesülését, ezért Székesfehérvári önkormányzata saját költségvetéséből járul hozzá, hogy minél több diáknak nyújthassanak segítséget. A város támogatása mellett pedig két magánszemély is mecénásként állt a jó ügy mellé – mondta el az alapítvány kuratóriumi elnöke.

 


 

A pályázatok elbírálásánál a kuratórium arra törekedett, hogy az ösztöndíj a nehezebb helyzetben levők tanulmányi eredményességét segítse, de egyúttal elismerje és ösztönözze a viszonylag jobb helyzetben levőket is. A diákok egy éven keresztül, havonta részesülnek 5.500-12.000 forint közötti ösztöndíjban.

 

Idén összesen 83 fiatal kapott Tóth István – Tóth Terézia ösztöndíjat: öt általános iskolás, ötven középiskolás és huszonnyolc felsőfokú oktatásban tanuló diák.

 

(forrás: okkfehervar.hu)





LEGFRISSEBB VIDEÓK

Az atomkor hajnala


„Az igazságszolgáltatás a közigazgatástól elkülöníttetik…”


A Saint-Antoine kapu pusztulása