2020. február 7.

Két kiállítással ünnepli fennállásának 65. évfordulóját a Vörösmarty Szakközépiskola


Különleges kezdeményezést valósított meg Székesfehérváron az idén 65 éves Vörösmarty Szakközépiskola: a város legkülönbözőbb pontjairól kölcsönkért székek kiállításával tiszteleg az intézmény fejlődése és a szakképzés sokszínűsége előtt. A „székkiállítás” mellett iskolatörténeti tárlatot is avattak az intézményben az évforduló tiszteletére.

A 65 éves Vörösmarty Szakközépiskola rendhagyó tárlattal ünnepli a jubileumi évet: székkiállítást rendeztek, amely a történetiség, a fejlődés mellett az oktatott szakmákban rejlő kreativitást és sokszínűséget is jelképezi és bemutatja a látogatóknak.

 


 

A kiállítás „megmozgatta” az egész várost, hiszen küldött széket egyebek mellett a színház, a művelődési házak, iskolaigazgatók, de még a fehérvári polgármesteri szék is helyet kapott a tárlaton.

 


 

A szokatlan műfajú kiállítást méltatva Székesfehérvár polgármestere elmondta: „Pontosan tudjuk, hogy mekkora energia kellett és kell ahhoz, hogy hosszú évek teljesen más üzenetei után végre a szakképzés visszakaphassa azt, ami egy társadalomban meg kell, hogy illesse.”

 


 

Dr. Cser-Palkovics András arról is beszélt, hogy nagyapja faesztergályos mesteremberként dolgozott, ezért a kiállítás fa bútorai különösen közel állnak hozzá, és régi élményeket idéznek fel benne.

 


 

A Vörösmartyban iskolatörténeti kiállítás is nyílt a jubileumi évfordulón: a szakmák eszközei, a 65 évvel ezelőtt használt tankönyvek, tárgyak, eszközök között korabeli iskolapadok, és még kollégiumi emeletes ágy is helyet kapott.

 

(forrás: okkfehervar.hu)




LEGFRISSEBB VIDEÓK

May Károly…


„Már csak a nagymama buktája hiányzik…”


További vizsgálatok szükségesek a Balatoni úti töltésnél